Tapas bar & steak Wrocław

Tapas bar & steak Wrocław

Mieszkasz we Wrocławiu lub w okolicy i jesteś fanem kuchni hiszpańskiej? Uwielbiasz zjeść od czasu do czasu dobrego steka, ale nie potrafisz wydobyć jego smaku we własnej kuchni? Dobrze trafiłeś, tapas & steak we Wrocławiu serwowany w naszej restauracji, pozwoli Ci rozkoszować się wyjątkowym smakiem. Znajdziesz u nas oryginalne hiszpańskie potrawy, tworzone z wyselekcjonowanych przez naszych szefów kuchni produktów, jak i pyszne soczyste steki smażone według Twoich upodobań, specjalnie na zamówienie. Kucharze pracujący w restauracji dbają, aby dania przygotowywane były z najwyższej jakości, świeżych i dostępnych sezonowo produktów, a dzięki oryginalnym recepturom i przyprawom przekazują wyraziste smaki hiszpańskich tapas i prawdziwych steków we Wrocławiu.

tapas & steak wrocław
tapas wrocław

Tapas bar Wrocław – Coś więcej o hiszpańskich tapas

Zastanawiasz się czym w ogóle są tapas i skąd pochodzą? Tapas to nic innego jak przekąski podawane do napojów w Hiszpanii. W zależności od regionu różnią się składem, wielkością czy też formą podania. Można je jeść przy stoliku, barze, albo na stojąco. Łączy je jedno – tapas zawsze można się podzielić, są wręcz stworzone do wspólnego jedzenia i długiego biesiadowania z drinkami. Samo słowo tapas pochodzi od hiszpańskiego czasownika tapar – przykrywać i wiąże się z historią o pochodzeniu tego posiłku.
Istnieje kilka opowieści, skąd wywodzi się ta tradycja. Według jednej z nich tapas pochodzą z południa Hiszpanii, a dokładniej ze słonecznej Andaluzji, gdzie pierwotnie podawało się kieliszek przykryty kawałkiem kiełbasy – co wyjaśnia pochodzenie nazwy naszych tapas. Z czasem skład się zmienił, aż do różnorodnych potraw podawanych z napojami. W tapas barze we Wrocławiu spróbujesz już nie tylko kawałka kiełbasy, ale całego wachlarza tych przepysznych przekąsek, takich jak chrupiące ziemniaczki patatas bravas, małe kanapeczki z owocami morza i hiszpańska szynka Jamón Serrano, aromatyczne oliwki i wiele innych.

Prawdziwe steki w samym sercu Dolnego Śląska

W Tapas & Steak we Wrocławiu goście mają okazję spróbować prawdziwych przysmaków. Do Waszego wyboru restauracja oferuje produkty z najwyższej półki: antrykot, szkocka wołowina Angus i dojrzewająca polędwica wołowa. Tradycyjnie możesz wybrać stopień wysmażenia mięsa: rare – krwiste z chrupiącą skórką z zewnątrz, medium rare – średnio krwisty stek z zewnątrz wysmażony, ale wciąż czerwony w samym środku, medium – średni stopień wysmażenia, wciąż soczyste, ale już jednolicie brunatne i well done – dla wielbicieli dobrego wysmażenia. Wpadnij do Tapas baru we Wrocławiu i rozkoszuj się prawdziwie południowymi smakami w Twoim mieście!

Przewiń do góry