Wołowina Rubia Gallega z Galicji Wrocław

Wołowina Rubia Gallega z Galicji Wrocław

Smak wołowiny zależy od wielu czynników, a podstawową sprawą jest oczywiście gatunek mięsa. Miejsce pochodzenia bydła, sposób jego żywienia, uboju, a następnie przechowywanie i leżakowanie – tu liczy się każdy szczegół. Najlepszym przykładem jest pochodząca z hiszpańskiej Galicji Rubbia Gallega – wyjątkowa w smaku, krucha i bardzo delikatna. Jeśli chcesz przekonać się o tym osobiście, doskonale trafiłeś. Wystarczy bowiem, że odwiedzisz naszą restaurację.

Ciepły i wilgotny klimat, specjalny chów

Wołowina Rubbia Gallega to prawdziwy przysmak, który uosabia to, co najlepsze w hiszpańskiej kuchni – umiłowanie natury oraz przywiązanie do tradycji. Krowy tej rasy są hodowane wyłącznie w Galicji, gdzie panują najlepsze warunki do ich wzrostu. Dzięki wysokim temperaturom i wilgotności powietrza, w tym hiszpańskim regionie rośnie bujna roślinność, co jest tu niezwykle ważne – krowy te spożywają tylko świeżą trawę. Specyficzny jest też sam sposób ich hodowli: zwierzęta rasy Rubbia Gallega żyją na otwartej przestrzeni w bardzo małych stadach, o liczebności wynoszącej maksymalnie 5-6 krów. Ich ubój odbywa się najwcześniej po przekroczeniu przez osobniki 6 lat, a są do niego klasyfikowane tylko wybrane krowy. Całości dopełnia leżakowanie wołowiny na sucho, które wydobywa z mięsa intensywniejszy smak i jeszcze bardziej poprawia jego teksturę. Jaki jest tego efekt? Gwarantuje najlepszy możliwy stopień marmurkowatości i niezwykły smak. Od teraz możesz skosztować wołowiny Rubbia Gallega we Wrocławiu. To jeden z hiszpańskich specjałów, który z dumą podajemy w naszej restauracji.

Prawdziwe hiszpańskie przysmaki we Wrocławiu

Dzięki temu, że wołowina Rubbia Gallega trafiła z Galicji do Wrocławia, możesz przekonać się o tym, jak wyjątkowe jest to mięso bez konieczności wyprawy do Hiszpanii. Rubbia Gallega nie znalazła się u nas przypadkowo, znakomicie wpisuje się w ideę całej hiszpańskiej kuchni, przez co jest jeszcze bliższa naszym sercom. Prostota, najwyższa jakość, intensywny smak oraz dbałość o detale – to wszystko cechuje specjały, które można odnaleźć w naszej restauracji. Serwowane tu potrawy są nowoczesne, ale jednocześnie nawiązują do prawdziwych klasyków. Świeże, najwyższej jakości, oryginalne surowce, ekologiczne warzywa oraz prawdziwa pasja do gotowania to połączenie, które przypadnie do gustu miłośnikom pysznego i zdrowego jedzenia. Wołowina Rubbia Gallega jest zaś świetnym wyborem dla osób ceniących w mięsie intensywny aromat oraz gładką teksturę. Zadowoli najbardziej wymagających mięsożerców, poszukujących naprawdę luksusowych i wyjątkowych produktów. Ten smak po prostu trzeba poznać.

Przewiń do góry